Wat we doen

Veel mensen in Roemenië zijn iedere dag bezig om te overleven in benarde omstandigheden en hebben vaak een tekort aan nagenoeg alles.

Stel dat u wegens financiële nood zou moeten kiezen tussen een redelijk gezonde maaltijd of anderzijds levensreddende medicatie wanneer u bijvoorbeeld suikerziekte heeft? Dan is de keuze hierin dubbel. Het ene heeft het andere nodig om de gezondheidsklachten te stabiliseren.

Dit houdt tevens in dat noodzakelijk onderhoud van de woningen zeer vaak afwezig blijft en na jarenlange verwaarlozing hun huis zo goed als onbewoonbaar wordt. Lekkages van het dak geven schimmels in huis waardoor alles verrot en uiteindelijk niet meer te repareren valt. Dit geeft dan weer gevolgen voor de gezondheid van de bewoners (long- en hartziektes) en mede daardoor raken vooral veel ouderen in een vicieuze cirkel waaruit amper te ontsnappen valt.

Onze stichting wil de gevolgen van deze structurele armoede in Roemenië op kleine schaal gaan bestrijden met het ondersteunen van projecten voor ouderen en gezinnen die van korte duur zijn. Zo bereiken we snel resultaten en kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen.

Dit alles gaat op een volledig transparante manier. Op Facebook, Twitter, Linkedin en op deze website houden we u graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen van onze projecten.

Een kleine greep uit de hulp die wij bieden:

  • Medische hulpmiddelen en/of medische kosten
  • Kachel wanneer die aan vervanging toe is en/of hout voor de wintermaanden
  • Dak en ramen reparaties
  • Andere woonruimte zoeken of creëren wanneer dit noodzakelijk is
  • Schoon drinkwater wanneer er geen zuivere bronnen/waterleidingen aanwezig zijn
  • Kleding
  • Bedden + beddengoed

We zouden het erg fijn vinden wanneer u met ons mee wilt denken om bijvoorbeeld inzamelingsacties te organiseren of voor ons wilt collecteren zodat we zoveel mogelijk arme gezinnen en ouderen kunnen helpen.

Alle kleine beetjes kunnen een groot verschil uitmaken!